FEBRUARI EN MAART VCPS-ACTIVITEITEN

Let op! In januari en februari weer belangrijke bijeenkomsten. Februari 2 leernetwerken, namelijk Leernetwerk Kunst, technologie en maatschappij en Leernetwerk VMBO & MAVO. Maart is een drukke VCPS-maand. De jaarlijkse ledenvergadering staat gepland gekoppeld aan een ‘Kennisdelen festival voor leden’. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Ook weer een leernetwerk Activisme en burgerschap. Maart is ook de maand van de studiereis en de start van Antoine Gerrits Award. Wat betreft de Award, motiveer leerlingen om deel te nemen!

Alle data zijn te vinden in onze jaarplanner.

VCPS Leernetwerk Kunst, Activisme en Burgerschap

7 oktober 2021/ facebook

Voor het eerste sinds anderhalf jaar hadden we onlangs een fysieke bijeenkomst met docenten van cultuurprofielscholen. Wat een genot! We maakten een start met het VCPS Leernetwerk Kunst, Activisme en Burgerschap. Nathalie Roos (AHK) leidde ons langs vragen over onderwijs en activisme, wanneer is burgerongehoorzaamheid geoorloofd en wat is de functie van kunst in dit alles. Selby Gildemacher vervulde ons met zijn levensverhaal als maatschappelijk betrokken kunstenaar. Een van zijn projecten is Radio Noord Amsterdam: https://www.radionoord.amsterdam/ . Volgende week gaan we zelf lessen ontwerpen om onze leerlingen in de kunst-activistische stand te krijgen.

Stad & Esch ontvangt predicaat ‘CultuurProfielSchool’

27 januari 2020, 14:57 • Meppel

Scholengemeenschap Stad & Esch is in Meppel én Diever toegelaten tot de Vereniging CultuurProfielScholen (VCPS). Daarvoor ontving het maandagochtend een predicaat.

De VCPS is een vereniging die een bijdrage wil leveren aan de structurele inbedding en het waarborgen van de kwaliteit van kunst- en cultuureducatie bij cultuurprofielscholen in het voortgezet onderwijs.

https://dvhn.nl/drenthe/meppel/Stad-Esch-ontvangt-predicaat-CultuurProfielSchool-25280916.html