Cultuur leert en vormt anders, onze scholen voortgezet onderwijs van de Vereniging Cultuurprofielscholen laten dit zien  aan de hand van een rijk onderwijs aanbod in de portretten galerij. We houden elkaar scherp over de invulling van ons onderwijs. Zo is creativiteit populair, maar wat is creativiteit precies en waarom is het zo’n belangrijke vaardigheid voor de toekomst? Is creativiteit alleen voorbehouden aan de kunstvakken? Dit zijn vragen waar wij ons binnen de vereniging mee bezighouden, vanuit een gevarieerd programma voor leden. We richten ons rechtstreeks tot de jongeren zelf met onze jaarlijkse prijs waarmee we jong talent stimuleren.
Vind een school

Uitgelicht

Schoolportretten

Antoine Gerrits Award

GEFELICITEERD!  Marleen Hogeweg  met het winnen van de Antoine Gerrits Award 2022. Marleen Hogeweg  is 14 jaar en wint met Het boek met vleugels!
Bekijk haar werk en het werk van de vijf jonge kunstenaars op de website van de Antoine Gerrits Award: https://antoinegerritsaward.nl

Antoine Gerrits Award

De Antoine Gerrits Award bestaat sinds 16 november 2017.

De Antoine Gerrits Award! Dit is een cultuurwedstrijd voor alle jongeren in Nederland die actief bezig zijn binnen één van de vormen – of mixvormen – van beeldende kunst, design, fotografie, theater, cabaret, muziek, film, dans, literatuur of media.

Dat het loont om mee te doen tonen de laatste twee winnaressen Anique van Büseck werkt inmiddels samen met Ilse de Lange en de winnares uit 2020 Anne Cappendijk won ook de regionale ronde bij de KUNSTBENDE!


Wie is Antoine Gerrits?
Antoine Gerrits is de grondlegger van de Vereniging van CultuurProfielScholen. Op landelijk niveau heeft hij zich jarenlang hier en daarbuiten op een bijzondere manier ingezet om het kunst- en cultuuronderwijs voor leerlingen, docenten en schoolleiders zo goed, aangenaam en inspirerend mogelijk te maken. Het werk en plezier van leerlingen stond bij hem altijd voorop!

VCPS-aanbod

 

De VCPS organiseert elk schooljaar meerdere activiteiten.

Raadpleeg regelmatig de jaarAGENDA om de wijzigingen bij te houden.

 

 

Naar VCPS-JAARAGENDA

VCPS-geluiden

Het oude Cultlab is vervangen door VCPS-geluiden. Daar vinden jullie de volgende rubrieken:

  • Verenigingsnieuws
  • Scholen in het nieuws
  • VCPS-publicaties
  • Publicaties bij LKCA
  • en ook de VCPS-Kalender

We onderzoeken nog de mogelijkheden om op artikelen te reageren, houd de pagina in de gaten.
Heb jij nieuws voor ons? Is jullie school of een leerling van jullie in het nieuws geweest? laat het ons weten: socialmedia@cultuurprofielscholen.nl 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ga naar VCPS-geluiden