Cultuur leert en vormt anders, onze scholen voortgezet onderwijs van de Vereniging Cultuurprofielscholen laten dit zien  aan de hand van een rijk onderwijs aanbod in de portretten galerij. We houden elkaar scherp over de invulling van ons onderwijs. Zo is creativiteit populair, maar wat is creativiteit precies en waarom is het zo’n belangrijke vaardigheid voor de toekomst? Is creativiteit alleen voorbehouden aan de kunstvakken? Dit zijn vragen waar wij ons binnen de vereniging mee bezighouden, vanuit een gevarieerd programma voor leden. We richten ons rechtstreeks tot de jongeren zelf met onze jaarlijkse prijs waarmee we jong talent stimuleren.
Vind een school

Uitgelicht

Schoolportretten

Antoine Gerrits Award

Eigen Award-pagina!

De inschrijving van de Antoine Gerrits Award 2021 start op 12 april 2021 (tot en met 12 mei 2021)!

Schrijf je meteen in en/of houd deze pagina en de sociale media in de gaten.

Achter de schermen is hard gewerkt aan het ouwen van een eigenpagina speciaal voor de deelnemende jongeren. Aanmelden, werk indienen, stemmen en de uitslagen lezen, kun je steeds daar doen.

De Vereniging CultuurProfielScholen heeft sinds 16 november 2017 een eigen award.
De Antoine Gerrits Award! Dit is een cultuurwedstrijd voor alle jongeren in Nederland die actief bezig zijn binnen één van de vormen – of mixvormen – van beeldende kunst, design, fotografie, theater, cabaret, muziek, film, dans, literatuur of media.

Dat het loont om mee te doen toont de winnares Anne Cappendijk wel, zij won ook de regionale ronde bij de KUNSTBENDE!

Wie is Antoine Gerrits?
Antoine Gerrits is de grondlegger van de Vereniging van CultuurProfielScholen. Op landelijk niveau heeft hij zich jarenlang hier en daarbuiten op een bijzondere manier ingezet om het kunst- en cultuuronderwijs voor leerlingen, docenten en schoolleiders zo goed, aangenaam en inspirerend mogelijk te maken. Het werk en plezier van leerlingen stond bij hem altijd voorop!

Kijk ook bij De winnaar 2019 en Antoine Gerrits Award 2018

Antoine Gerrits Award 2021

Jaarplanning

De VCPS organiseert elk schooljaar meerdere activiteiten.

Raadpleeg regelmatig de jaarplanner om de wijzigingen bij te houden.

 

 

Naar VCPS agenda

Cultlab

Het Cultlab is een besloten deel op onze website voor leden van de vereniging. In het Cultlab vind je nieuwsberichten van de vereniging en wisselen leden informatie uit. Aan het Cultlab gekoppeld is een Google Drive map met daarin het kennisdossier van de vereniging.

Voor toegang tot Cultlab moet je inloggen op de website. Is jouw school lid van de vereniging en heb je nog helemaal geen accounts of wil je óók toegang tot de Drive krijgen mail dan naar info@cultuurprofielscholen.nl.

uitleg-Cultlab-en-Drive

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ga naar cultlab