Naar de Uitslag

De jury bestaat uit – natuurlijk – Antoine Gerrits met daarnaast Astrid Rass (Steunpunt CultuurProfielScholen), Frank Graphdude (conceptueel en scenografisch fotograaf) en ook een jongere-jurylid Daan Kamerman. Zij is de winnaar van de Kunstbende Expo van vorig jaar! Deze jury beslist uiterlijk op 28 februari 2018 wie de winnaar van de Antoine Gerrits Award 2018 wordt en wie de Award en een cheque van 500 euro ontvangt.

naam werk totaalscore
Chester van Dinther Horror fear of Pennywise 2011
Merel Drop Verstuiven naar elders
Shelley Wiersma Nobelprijs voor de Vrijheid Winnaar 2018
Faye de Groot Four of a Kind
Tisha Kratz Alien Nation

 

************************

Horror fear of Pennywise

Chester van Dinther [16 j.]
Je ziet vijf figuren, (van links naar rechts) Annabel (Annabel), Jason Voorhees (Friday the 13th), Pennywise (It (2017)), Billy the Puppet (Saw) en The Nun (The Nun).

Ik heb eerst gekeken op welke manier je dynamiek in een schilderij plaatst. Uiteindelijk ging ik voor herhaling. Mijn docent heeft voor mij van twee mapjes de doorzichtige voorkan eraf geknipt en ik heb na het schetsen op beide erop getekend. Op de eerste stonden de karakters statisch en op de tweede lachte Pennywise en was de rest bang. Daarna gebruikte ik een projector om mijn werk te vergroten. Eerst heb ik het statische deel getekend en geschilderd op papier dat gaat golven en toen heb ik de andere tekening er overheen geschilderd met aquarelverf. Daardoor ontstond er dynamiek en is het geworden zoals het nu is.

Een schilderij gemaakt van bekende horror figuren.

************************

Verstuiven naar elders

Merel Drop [18 j.]
Een inwoner van een metropool raakt langzaamaan mentaal en fysiek ingebouwd door uit de grond schietende flatgebouwen en een voortwoekerende samenleving. Ze wil uit deze krioelende, verstikkende wereld ontsnappen en verstuiven naar elders. De bewoner ontstijgt het drukke, donkere gedeelte en bereikt steeds meer de lichte, vrije ruimte. 

Dit is een met acrylverf beschilderde etalagepop geplaatst op een stuk foam, dat op een stuk karton is gezet. De etalagepop is vervolgens ingebouwd met foamblokken, die beschilderd zijn met acrylverf.

************************

Nobelprijs voor de Vrijheid

Shelley Wiersma [17 j.]
Ik heb als thema vrijheid genomen. En met dat woord in mijn hoofd ben ik alle beroepen die ik ooit uit wilde oefenen langsgegaan. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik vrij ben in het maken van mijn keuzes, en de mensen die echt van mij houden zullen achter mij staan.

Tekst geschreven en ingesproken

************************

Four of a Kind

Faye de Groot [17 j.]
Ik wilde me graag inleven in andere bekende kunstenaars. Ik heb geprobeerd om uit mijn comfort zone te stappen (voornamelijk realistisch) en andere stijlen uit te proberen.

Vier zelfportretten van toen ik zeven was in vier verschillende stijlen geschilderd. 1 impressionistisch, 1 popart, 1 kubistisch, 1 realistisch.

 

************************

Alien Nation

Tisha Kratz [18 j.]
Alien Nation is a representation of how society has a grip on us citizens from any country and tries to influence us with the basics, how one should be. Everybody has a unique mindset and point of view, but these get repressed by society. Dare to look differently, mix colours and create a new one. Beeldende kunst, olieverf op canvas. Thema: Maatschappij