‘Cultuur Leert Anders’

VCPS-VO 10 Jaar

Doelstellingen 

Gesprek op gang brengen over de essentie van cultuureducatie.
2 – Samen feestvieren
3 – Cultuurprofielscholen (opnieuw) onder de aandacht brengen bij niet-lid scholen en alle mogelijke geïnteresseerden
4 – Terugblikken en vooruitkijken: pijlers verzamelen voor de komende 10 jaar

Hieronder verschijnen steeds , foto’s, films, verslagen of hyperlinks.

[BREAKING NEWS]  We hebben sinds 16 november 2017 een eigen award!!!
De Antoine Gerrits Award; een cultuur-wedstrijd voor alle jongeren die actief bezig zijn binnen één van de vormen – of mixvormen – van beeldende kunst, fotografie, theater, cabaret, muziek, film, dans, literatuur of media.

Er zijn 5 hoofdactiviteiten:

November 2017: maand van Cultuur Leert Anders

De maand november staat in het teken van Cultuur Leert Anders! Een maand om extra aandacht te geven aan het gegeven dat kunst- en cultuuronderwijs een bijzondere bijdrage levert aan de ontwikkeling van (jonge) mensen. Het idee is dat in deze maand allerlei initiatieven ontstaan en plaatsvinden.

Activiteiten kunnen zijn: Open dagen, schoolsymposia, kunst-opendagen, bijzondere projecten initiëren, lidscholen op bezoek bij andere lidscholen, alumni projecten op school laten doen. Deze maand kan ook worden gebruikt om initiatieven rond de thema’s van de leernetwerken, cultuurkaravaan of Critical Friends te versterken. En wellicht ook om de regionale netwerken (meer) te activeren.

De 45 van de VCPS

Vanaf begin november krijgen per dag 2 lidscholen de kans om zichzelf middels een pareltje, schoolportret (op onze nieuwe website), estafette oproep of ludieke boodschap te presenteren. Dit zal via social media (Facebook, LinkedIn) en de website van de VCPS worden verspreid. Leef u uit en ga minstens voor de 500 likes!

Op Facebook  vinden jullie het complete overzicht van de bijdragen van onze scholen terug. Hieronder 1 voorbeeld.

 

De B(ek)ende van cultuurprofielscholen (VCPS)

Bekende personen vragen om een bijdrage te leveren aan de maand van Cultuur Leert Anders. Vraag hen bijvoorbeeld een uitspraak over cultuuronderwijs en cultuurprofielscholen te posten op Twitter, LinkedIn, etc. of verwerken in artikelen, stukjes tekst of middels andere media. De bekende personen kunnen personen zijn die op de een of andere manier nu of in het verleden verbonden zijn/waren aan de VCPS, maar ook nieuwe prominente personen kunnen worden aangeschreven.

Merlijn Twaalfhoven feliciteert VCPS

Posted by Cultuurprofielscholen on Thursday, November 16, 2017

Cultuurdag VO op 16 november 2017

LKCA organiseert in samenwerking met de VCPS de conferentie Cultuurdag VO op 16 november 2017 in Amersfoort. Aansluitend is er in de avond een VCPS-borrel om met genodigden het 10 jarig jubileum te vieren. De VCPS levert een bijdrage met 10 workshops.

Kunstzone 10 jaar VCPS

Eind december verschijnt een speciaal nummer van Kunstzone VCPS 10 jaar. Een nummer over Cultuurprofilering vs Cultuurprofielscholen vs de Vereniging Cultuurprofielscholen. Het Steunpunt is in overleg met Kunstzone om de inhoud te bepalen, maar is nog op zoek naar best practices.